čtvrtek 20. září 2012

Další "zatím" živý člen domácnosti

nevím proč, ale v našem novém bydlení s podlahovým vytápěním, se mým kytkách nedaří moc dobře. Přes zimu mi skoro všechny pojdou a od jara do podzimu se je snažím zachránit, aby je čekalo zase zimní utrpení. Vždycky mi kytky šli moc dobře, jediným vysvětlením je tedy zmiňované podlahové topení, které způsobuje jiné klima, než klasické topení. Pořád doufám, že si na to po pár letech zvyknou :0).
Nedávno jsem viděla u kamarádky tlustici, už značných rozměrů, ve velkém terakotovém květináči a moc se mi to líbilo. A když jsem v sobotu viděla tuto kytku, hned jsem věděla, že to bude má variata tlustice...včera jsem zasadila a našla ji "zatím" vhodné místo. Stojí na šicím stroji, takže ji asi časem budu muset najít místo jiné, myslím, že se mi nebude chtít ji pořád přesouvat..

 

budu ji držet palce, snad přežije..
Hezký den
Ada
 

1 komentář:

  1. Jo jo, kamarád si taky letos dal plovoucí podlahu v Ostravě a špatně ji namontoval na podlahové vytápění, což je samo o sobě dost riskantní záležitost :-) a pak se sakra divil.. co se týče těch kytek :-) klima se změní a v zimě jim často nesvědčí zejména sušší vzduch - řešení je mlžit kytky a nebo se podívat, jestli právě vámi vybrané květiny není vhodnější na zimu zazimovat do chladnějšího prostředí :-)

    OdpovědětVymazat